Защо да приемаме мултивитамини и каква е препоръчителната дневна доза?

Има много противоречиви мнения относно това полезни ли са и доколко мултивитамините.

Но истината е, че живеем във времена, в които сме подложени на стрес, храним се нездравословно, живеем в замърсена среда и всичко това води до липса на жизненоважни за организма ни витамини.
За да си ги набавим има два начина – или да приемаме огромни количества плодове и зеленчуци дневно или да се доверим на хранителните добавки, които могат да ни осигурят бързо и лесно необходимата ни дневна доза от витамини и минерали.

Един от най – лесните начини да се предпазим от заболявания през зимата е да приемаме мултивитамини.

Какво съдържат мултивитамините и защо ви ги препоръчваме?

В хранителните добавки Biovea се съдържат над 100 изключително важни за здравето ни съставки, които са извлечени като екстракт от натурални продукти. Мултивитамините съдържат всички необходими за организма ни витамини, ензими, аминокиселини, минерали и микроелементи, благодарение на които можем да се предпазим от грипа, вирусните и респираторни заболявания, които са характерни за зимния сезон.

Как трябва да се приемат мултивитамините?

Все още не съществува препоръчителна доза мултивитамини, която трябва да се приема, тъй като всеки организъм е различен и се нуждае от различна доза. Добре е, преди да започнете да приемате мултивитамини да се консултирате със специалист, който на база пол, възраст и индивидуалните ви характеристики може да ви препоръча индивидуална дневна доза.

Научно доказано е, че балансирания прием на хранителни добавки Biovea действа благотворно върху всички органи, предпазва от различни заболявания, подсилва имунната система и подобрява тонуса.

Добре е да се знае обаче, че при здрав организъм приемането на витамини и минерали е само превантивна мярка срещу заболявания и не трябва да се прекалява с употребата им, тъй като предозирането може да има неприятни последици.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *