Най-доброто колело за детето

Години наред сте си представяли как някой ден, когато си имате детенце, ще му закупите колело и ще го научите да го управлява уверено и напълно самостоятелно.

И ето, този ден най-сетне е дошъл и е време да потърсите и закупите колело, но…

Разнообразието от размери и модели велосипеди за мъничета, които се предлагат на българския пазар е толкова огромно, че не сте съвсем сигурни дали ще направите най-правилния избор.

За да се опитаме да сме ви от помощ, помолихме нашите приятели от bghlapeta да ни споделят накратко как най-бързо и лесно можете да откриете точното детско колело.

 

Как да откриете най-доброто колело за малчугана?

Първо… не изпадайте в паника! Да, разнообразието от велосипеди е огромно, но ако знаете какви са критериите, според които се избират детските колела ще се справите бързо и сравнително лесно.

И така, това, което има огромно значение при избора на подходящото колело са размерът на гумите на велосипеда и годините на детето.

Например, ако търсите да закупите колело на дете на възраст от 2 до 4 години, размерът на колелото, който ви е необходим е 12 инча. Това е най-мъничкия размер велосипед и той е много подходящ за първи избор на колело. Обикновено детските колела с размер 12 инча, които се предлагат по магазините са два варианта – с допълнителни помощни колела или балансиращи колела.

Ако се колебаете кой от двата варианта да изберете, експертите съветват да се доверите на балансиращите колела.

 

Защо?

Когато мъничето се научи да кара с допълнителни колела, то свиква да има опора и не се опитва да балансира върху колелото. Тази сигурност, която му дават помощните колела на по-късен етап може да го накара да се страхува да кара без такива колела.

Плюсовете на колелата за баланс са, че мъника ще се научи първо да балансира сигурно върху колелото, а щом веднъж овладее баланса, когато му закупите следващото колело ще се справи за отрицателно време и с въртенето на педалите.

Ако избирате колело за дете на възраст от 4 до 7 години, което вече се справя уверено с управлението на велосипеда, тогава за него най-подходящото колело е с размер 14 инча.

За малчуган между 5 и 8 години подходящият размер колело е или 16, или 18 инча, а ако вече е надхвърлил 8 години, направо трябва да помислите за закупуване на детски велосипед с размер от 20 инча.

За размерите стана ясно, за възрастта на детето също, но има още няколко неща, които са важни, ако искате да изберете наистина най-доброто колело.

 

*Когато избирате детско колело се съобразявайте не само с възрастта на детето, но и с неговите индивидуални характеристики като тегло и височина.

*Хубаво е да обърнете внимание дали може да хваща и държи кормилото без напрежение. (ръцете на мъничето не трябва да са нито прекалено сгънати, нито прекалено опънати, когато хване кормилото).

*Краката му трябва да могат без проблем да достигат до земята, а когато завърти педалите и започне да кара, коленете му не трябва да бъдат прекалено сгънати.

Ако вече сте наясно кое е най-доброто колело според възрастта на детето, остава само да разгледате предложенията на БгХлапета и да зарадвате мъничето с най-красивото, ярко, забавно и удобно колело.

 

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Nikola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *