Вкусни и полезни продукти за защита на ендокринната система

В наши дни заболяванията на щитовидната жлеза са доста разпространени, като статистиката показва, че всеки втори човек на планетата има или е имал проблеми с ендокринната система.

В основата на проблемите с щитовдната жлеза стои неправилното хранене и затова в следващите редове ще ви представим едни от най – полезните и вкусни храни, които е добре да включите в менюто си, за да имате здрава ендокринна система.

Ябълки и боровинки

Ябълките са коктейл от полезни за организма витамини и минерали. Те предпазват както от ракови заболявания и заболявания на щитовидната жлеза, така  имат и благоприятен ефект върху всички системи на тялото, тъй като унищожават бактериите.

Макар зъболекарите да не препоръчват яденето на боровинки, тъй като те унищожават емайла на зъбите, тези малки плодчета са богат източник на антиоксиданти и са много полезни за щитовидната жлеза.

Месо от раци, сьомга, червена риба

Месото от раци съдържа високи нива на цинк, йод и витамини, което го прави едно от най – добрите защитни бариери срещу болестите на ендокринната система. Сьомгата пък е богат източник на омега – 3 киселини, които са необходими за правилната работа на щитовидната жлеза.

Лук, спанак

Лукът е полезен за работата не само на еднокринната система, но и за сърцето и черния дроб. В този зеленчук се съдържат микроелементи, които укрепват имунната система.

Спанакът пък съдържа големи количества лутеин, които спомагат за правилната работа на щитовидната жлеза.

Хранителни добавки MAXLIFE за добра работа на еднокринната система

Къде отричани, къде възхвалявани, истината е, че хранителните добавки играят много важна роля не само за правилната работа на щетовидната жлеза, но и за цялостното здраве на организма.

Приемайки добавки, те действат благотворно на целия организъм и могат да ни помогнат да се справим не с едно или две заболявания.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *