SAAB 9-3 – един автомобил с много минуси и няколко плюса

Ако искате да карате автомобил, който не се среща често по улиците и сте готови да плащате доста високи цени за поддръжка и резервни части, тогава може би SAAB – 9 – 3 ще ви допадне.

Истината обаче е, че след 1993 година, всички модели на СААБ са разработени с техническите характеристики на Opel Vectra, а това доста отблъсна ценителите на шведската марка автомобили.

Критиките към SAAB 9-3 не са никак малко, като се започне от проблемните двигатели, които плюс това имат доста голям разход на гориво, мине се през проблемите със спирачната система на SAAB 9-3, тясното пространство в задната част на автомобила, некачествения интериор, бързото износване на съединителя и още куп други по – малки проблеми, които утежняват още повече положението.

Все пак, ще споменем и някой плюсове, които притежава този автомобил като: сигурност и безопасност на пътя, добро серийно оборудване, приемлив комфорт по време на път, удобен и просторен багажник.

На фона на високата цена, на която се предлага SAAB 9-3, големият разход на гориво, проблемите, които има и скъпите авточасти, плюсовете малко се губят, нали?

Ако все пак решите, че искате да карате точно SAAB 9-3, преди да го закупите бъдете много прецизни и внимателни и проверете автомобила задължително в автосервиз.

Обърнете внимание и на запалването ( СААБ има чести проблеми и при мениджмънта на мотора ), акумулатора,  погледнете за течове на масло от скоростната кутия и двигателя.

Ако нещо не ви хареса, по – добре го сменете, преди да тръгнете на път, за да сте спокойни.

Добре е да знаете и че този модел автомобили не се откриват лесно дори и на вторичния пазар, а ако откриете цената няма да е ниска.

 

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Nikola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *