Имате ли път към Бургас, опитайте бургаските странджанки

Прибера ли се в Бургас, първата ми работа е да си купя „странджанка”. Това е любимият ми сандвич от детството и нещото, без което не може нито един бургазлия, без значение на колко години е.

Имате ли път към Бургас, не пропускайте да опитате от бургаските странджанки. Ако не знаете, бургаската странджанка си е просто филия, намазана с кайма, на която в останалата част на страната казват „принцеса”.

Разликата между бургаската странджанка и принцесата е, че странджанката се приготвя само с кайма и подправки, докато принцеса можете да си поръчате в различни варианти.

Но защо започнах да ви обяснявам за странджанките?

Както спортните екипи Адидас, така и странджанките част от културата на Бургас. Ние ядем тези вкусни сандвичи за закуска, обяд, вечеря… Всеки дом има поне по един принцесник в къщи и го експлоатираме много ефективно.

Аз обаче винаги съм се питала защо странджанките, които си приготвям на принцесника в къщи не са толкова вкусни като тези, които купувам от малките заведения по главната улица.

Понеже съм любопитна по природа и ако искам да науча нещо не спирам да питам, най – сетне научих тайната на вкусните бургаски странджанки – просто сандвичите се приготвят на професионални принцесници.

Научих, че има принцесници с различни размери, мощност и материали, от които се изработват. Едни от най – добрите уреди за приготвяне на сандвичи са изработени от неръждаема стомана и са кварцови. Цените им не са високи и дори мога, ако искам да си купя професионален принцесник за лично ползване и да си правя странджанки колкото си искам.

Разликата между професионалните уреди и тези, които имаме в домовете си е най – вече в начина им на работа. Домашните уреди работят с реотани и сандвичите се пекат само от едната страна, докато професионалните принцесници наподобяват скари и можеш да поставиш сандвича с каймата надолу, което изцяло променя вкуса на странджанката и я прави неустоимо вкусна.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Nikola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *