Как да се справим с гастрита?

Заболяванията на храносмилателната система за голямо съжаление са доста и което е още по – тревожно, най – често започват без ясно изявени симптоми.

Предпоставките за развитието на  гастрит, язва, колит, холецистит и други могат да бъдат различни, но спред специалистите това най – често са :

Стрес;
Нередовно и нездравословно хранене;
Прекаляване с алкохол и цигари;
Генетична предразположеност;
Повишена киселинност на стомашния сок.

Симптомите, които са най – характерни за заболяванията на храносмилателната система са: болки в стомаха, рязко отслабване или напълняване ( при язвената болест), често оригване и киселини, умора, лош дъх и други.

Добрата новина е, че болестите на стомаха са лечими, ако се вземат навременни мерки.

Затова, ако и при вас забележите някой от симптомите, които изброихме, можете да направите следното, за да предотвратите задълбочаването на заболяването.

Преди да правите каквото и да е трябва да посетите лекар – специалист, за да сте наясно с какъв проблем трябва да се преборите.

Начините да се справите със заболяванията на храносмилателната система са следните:

Задължително подбирайте храната си, като премахнете от менюто всички храни, които могат да раздразнят лигавицата на стомаха ( кисело, люто, солено, люто, алкохол, цигари и други ).
Не стойте гладни. Хранете се много пъти на ден, но в малки количества.
Увеличете консумацията на храни, богати на антиоксиданти като мед, джинджифил, прясно мляко, целина, ябълки, сок от моркови.
Пийте повече билкови чаеве като за проблеми с храносмилателната система се препоръчват чаевете от лайка, мащерка, ехинацея и други.
За да се справите по – бързо с гастрита или язвата е добре да комбинирате промяната в храненето с хранителни добавки Biovea.
Опитайте се да премахнете стреса – разхождайте се по – често, почивайте, не се натоварвайте емоционално.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *