България е в челната тройка по брой загинали при катастрофи

България е в челната тройка по брой загинали при катастрофи. Е, ако на някой му е мъчно, че сме на опашката в статистиките вече може да е доволен – сред първите сме в черната статистика на Европа!

Нито превенциите, нито законите, нито ежедневното показване на ужасните катастрофи, които стават по пътищата ни ни карат да бъдем по – внимателни, напротив. Сякаш напук на всичко, по пътищата ни летят джигити, среднощните гонки не спират, а агресията ескалира.

Причините за увеличаващите се жертви по пътищата са много, като се започне от недобрата пътна инфраструктура, липсата на строги законодателни мерки, недобрата подготовка на шофьорите, старите коли, които караме и които плачат за ремонт и нови авточасти и се стигне до това, че не уважаваме нито своя, нито живота на останалите участници в движението.

Седне ли зад волана българина изведнъж от кротък, търпелив човечец, който безропотно изпълнява заповедите на шефа си или жена си се превръща в агресивен тип, който кара с несъобразена скорост, изпреварва неправилно и е готов да налети на бой на всеки, който се осмели да му оспори ролята на Господ на пътя.

В същото време, в което някой, някъде, седнал в стария си автомобил, на който от една година не е сменил износената авточаст- http://ar-auto.net/ е подкарал с бясна скорост по магистралата мислейки си, че владее пътя, в същото време едно дете умира, сгазено на пешеходна пътека.. В същото време, някой друг, който е седнал зад волана, след като е гаврътнал няколко водки след работа и е решил да тества колко „вдига” колата му, в същото време нищо неподозиращо семейство умира на пътя, заради грешката му.

Говорим, че България се топи като население и година след година нацията ни намалява и изчезва.

Честно казано предпочитам  децата ни да изчезнат в чужбина, отколкото да увеличат бройката в черната статистика на жертвите по родните пътища.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *