Блиц обучение за работа с храсторез ( тример ) за градски момичета

Наясно съм, че по – голямата част от градските момичета дори не са и чували за тримери, храсторези или смяна на корда, както съм наясно, че ако не им се наложи няма и да проявят интерес.

Но в същото време съм сигурна, че има момичета, които искат да знаят поне някой основни неща за работа с тази градинска техника, за да покажат на мъжа до себе си, че ги е грижа (е, и за да го впечатлят де).

Причината може да е различна, но истината е, че когато някой ни харесва ние, момичетата искаме да го впечатлим.

А ако мъжа до нас обича да се грижи за градината на вилата, тогава и ние трябва да покажем някой основни знания и да се надяваме, че няма да ни накарат да ги приложим на практика.

Но стига вече, да започваме с блиц обучението.

Какво трябва да знаете за тримерите и храсторезите?

Прилики:

И тримерите и храсторезите се използват за поддържане на тревни площи.

Разлики:

Тримерите се използват за подрязване на ниски треви, докато храсторезите се използват за места, където тревата е по – гъста или стъблата на тревата са по – дебели.

Как работят тримерите и храсторезите?

И при двата вида градинска техника режещият механизъм е кордата ( уточнявам, че някой от моделите храсторези могат да работят и с циркулярни дискове ).

Какво е корда и как „реже”?

В магазините се предлагат корди за храсторези от различна дебелина. В зависимост от това каква трева ще се обработва се използва корда с дебелина от 1,6 мм. до 3,3 мм.

Кордата се поставя на въртящата глава на тримера или храстореза, като от двата края на главата се издърпва по – малко от кордата. Когато машината заработи, въртящата глава се завърта, като завърта и кордата, която подрязва тревата. Случва се, когато стъблата на тревата са по – дебели или пък тревата е много гъста кордата за храсторези да се скъса, но това не е никакъв проблем – просто машината се спира и на ръка се издърпва малко от кордата.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *