3 най – често срещани сексуални проблема при жените

Стане ли дума за сексуални проблеми, веднага сещаме за еректилната дисфункция при мъжете. Знаем много за сексуалните проблеми на мъжете, знаем как да се справим с тях, но забравяме, че и жените имат подобни проблеми.

Жените, също като мъжете страдат от сексуална дисфункция и за разлика от мъжете, при които проблемите с ерекцията са най-често психологическа основа, при жените тези проблеми могат да са и от физическо и от психологическо естество.

Кои са сексуалните проблеми, от които най-често страдат жените?

Потиснато сексуално желание

Много са факторите, които могат да доведат до липса на желание за секс като се започне от скуката в сексуалния живот, грижи за децата, умора и се стигне до хормонални проблеми, депресия, стрес и други. Липсата на желание за секс се наблюдава по -често при жени между 20 и 30 – годишна възраст като според специалистите това се дължи на факта, че след раждането на децата либидото на голяма част от жените спада.

Начин за справяне с проблема: Повече релакс и спокойствие, промяна на обстановката, търпение от страна на партньора, приемане на храни и сексуални стимуланти, които увеличават сексуалното желание.

Недостатъчна сексуална възбуда

Етапът на възбуждане включва приток на кръв към влагалището, матката и клитора. При достигане на възбуда вагината се разширява, увеличава клитора, а увеличеният кръвен поток предизвиква отделянето на секреция, което прави проникването по-лесно и безболезнено.

Начин за справяне с проблема: На пазара се предлагат лубриканти, вагинални кремове с хормони, които помагат за овлажняването. Сексуални стимуланти за сексуална възбуда могат да се открият във всички аптеки или онлайн магазини за секс стимуланти.

Липса на оргазъм ( аноргазмия)

Причините за този сексуален проблем  могат да бъдат също много, като се започне от липса на опит, тревожност, стрес, до недостатъчно стимулиране.

Начини за справяне с проблема: Отделете повече време за сексуална игра, не бързайте да приключите сексуалния акт, а ако и това не помогне, можете да изпробвате някой от секс стимулантите за жени, които се предлагат в аптечната мрежа или онлайн магазините за секс стимуланти.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *