Некачествени горива ли? Моля, заповядайте!

Няма такава държава! Сиренето, което ядем е „млечен продукт”, млякото, което даваме на децата си е направено от сухо мляко, саламите са пълни с Е – та и тоалетна хартия, а горивата – с високо съдържание на сяра и терпентин.

Събираме с години пари за по – нов автомобил, отиваме на бензиностанцията и там зареждаме нещо подобно на гориво… смес от бензин и терпентин.

Не стига, че от това подобие на гориво автомобилите ни се развалят и се налага да ги ремонтираме и да пръскаме луди пари за авточасти, но и според експертите тази смес е доста по – взривоопасна от бензина.

Но какво от това, живеем в България, а тук законите не важат за всеки.

Всяка година, мине не мине някой и друг месец и избухва поредния скандал с некачествени горива.

Миналата година при проверки на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор се оказа, че 43% от пробите, взети от бензиностанции от цялата страна са с отклонения в качеството на горивото, което предлагат.

Тогава ( миналата година ) проблемът с некачественото гориво, което се продаваше беше основно при по – малките или ведомствените бензиностанции, за които се твърдеше, че не могат да се контролират и проверяват редовно от ДАМТ.

Бяха извършени проверки, констатирани нарушения… и бензиностанциите продължиха да ни предлагат некачествено гориво, а нашите автомобили продължиха да се развалят.

Преди няколко седмици, избухна поредният скандал с горивата. Този път се оказа, че не само ни лъжат в сметките, като на доста бензиностанции при всеки 20 литра заредено гориво колонката отчита 100 милилитра повече от действителното, ами и 40% от горивото, което наливаме в колите си е смесено с терпентин или сяра.

Този път стана ясно, че освен в малките и ведомствените бензиностанции, некачествено гориво има и в големите вериги, където уж всичко трябва да е проверено и под пълен държавен контрол.

Проверката по бензиностанциите продължава, но си мисля, че ефектът ще е никакъв, а ние ще продължаваме да пълним резервоарите с некачествено гориво и ще си чупим колите.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *