Как се грижа за здравето на детето си през зимата?

Зимата е сезонът, в който ние майките най – много се притесняваме за здравето на децата си. Това е сезонът на вирусните инфекции, грипа, високата температура, кашлиците и сополите.

Аз лично съм от противниците на използването на антибиотици всеки път, когато детето ми кихне или започне да кашля и затова се опитвам да се погрижа за здравето му с алтернативни методи.

Едно от нещата, които правя в опитите си да опазя детето си здраво през зимата е да му давам мултивитамини от Biovea.bg, за да мога да му осигуря всичките витамини и минерали, от които организма му се нуждае. Така не се страхувам, че ще му липсват нужните му полезни витамини и имунната му система си остава силна дори и през студената зима.

Разбира се, не пропускам да сложа на масата пресни плодове, като наблягам най – много на портокалите и ябълките, тъй като те са най – полезни за организма.

Чаят с мед и лимон също е задължителен, тъй като по – добър начин за подсилване на имунната система от меда не знам.

Разходките навън, дори и в най – студеното време също не ги пропускаме, за да може детето да подиша чист въздух и да не се изнежи прекалено много от стоенето на топло у дома.

В къщи проветряването е закон. Всяка сутрин отварям прозорците широко поне за около 30 минути, за да влезе свеж въздух и да „избягат микробите” както казваше баба ми.

Заедно с мултивитамините и пресните плодове, увеличавам и пресните зеленчуци, зеленчуковите супи и салати.

Хигиената също е много важна и то не само през зимата. Изграждането на добри хигиенни навици на детето от най-ранна възраст ще му помогнат в бъдеще да се предпазва сам от доста заболявания.

Ако все пак се разболее, разчитам на топлата пилешка супа на баба, чая от липа с мед и лимон и пресните сокове от портокал.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *