Ботуши и ръкавици – необходимите аксесоари за работа в градината

Освен градински инструменти, които задължително трябва да си набавите, ако искате да оформите градината си, е необходимо да се снабдите и с работно облекло, ръкавици и ботуши.

Може би си мислите, че специално облекло за работа в градината не ви е нужно, но грешите.

Представете си, че се налага да подрязвате храсти, да се борите с упорити бурени или пък имате цветна градина и често се налага да плевите тревата ръчно, за да не нараните крехките цветя в цветната леха. Ако работите без ръкавици, които да ви предпазват, много скоро ръцете ви ще са покрити с рани от издраскване, ще станат груби, а дамите няма да могат да си оформят маникюр.

Ръкавиците са задължителни, ако искате да предпазите ръцете си и да се погрижите за тяхната безопасност.

На пазара се предлагат разнообразни видове ръкавици и всеки вид има своето предназначение, но ние ви съветваме да се снабдите с ръкавици от памучно трико, които освен, че предпазват, позволяват на кожата на ръцете да диша.

Разбира се, ако имате желание можете да си закупите и няколко модела ръкавици за различните дейности, които ще извършвате – те няма да са ви излишни, но ако не искате да влагате много средства, помислете поне за един чифт – ще ви е от голяма полза, когато започнете да работите в градината.

Ботушите също са задължителни и то не защото ние го казваме, а защото ще предпазят краката ви и ще ги запазят сухи, ако се налага да работите в градината, когато е кално.

Обикновено ботушите, които са подходящи за работа в градината са гумени, тъй като са удобни за обща работа, осигуряват на краката добра защита и не са тежки. В зависимост от желанията и удобството ви можете да се спрете както на къси, така и на дълги ботуши.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *