Няколко изисквания за страхотен 8-ми декември

8-ми декември наближава и всички студенти трепнат в очакване да прекарат един страхотен купон. Този ден безспорно е любим не само на всички  настоящи студенти, но и на вече завършилите. 8-ми декември е време за събиране с колегите, пиене, музика и забавления. Обаче със сигурност не всеки знае историята на 8-ми декември.

Ето малко факти за това как се е появил празника:

Датата 8-ми декември освен че се свързва с всички студентски вълнения в Европа от времето на Великата френска революция, също е и патронен празник на Софийския университет  „Св. Климент Охридски“. Софийският университет е основан на 1 октомври 1888г., с което се дава началото и на първата академическа общност в България. 8-ми декември започва официално да се празнува през 1902г. 

Първо празникът се е празнувал на 25 ноември в чест на Свети Климент Охридски- патрон на Софийския университет, който се явява и покровител на висшето образование в България. На тази дата се състои тържествено представление, където старият ректор се сменя с нов и новият изнася академическа реч. Тогава през 1903г.  8-ми декември се обявява за официален празник на всички студенти по повод 15-годишнината на Софийския университет. Тъй като на 31 март 1916г. в България се приема Григорианския календар, празникът се измества 13 дни по-късно и започва да се чества на 8-ми декември.  През 1944г. празника е отменен и се празнува на 17 ноември – Международният ден на студентите. През 1962 празнуването на 8-ми декември отново е възобновено.

 

За тези от вас, които още не са решили къде да отидат на празника, ето няколко идеи, които гарантират супер прекарване на 8-ми:

Алкохол

Един хитър трик да не се напиваме е да редуваме алкохолни с безалкохолни напитки,

Какво е 8-декември без алкохола? Но веселието не се състои в това да лежиш на другия ден с тежък махмурлук на другия ден и да охкаш като болен, или в краен случай да се озовеш в токсикология. Пиенето трябва да ни носи удоволствие, а не да ни кара да прекарваме повече време в тоалетната, отколкото на партито. Затова независимо какъв вид алкохол сме избрали за партито, добре е да пием постепенно и отмерено, да се наслаждаваме на всяка глътка. Един хитър трик да не се напиваме е да редуваме алкохолни с безалкохолни напитки, което ще намали до минимум обезводняването на следващия ден, или да избираме такива с възможно най-ниско съдържание на алкохол, които да пием до края на вечерта.

Дестинация

Разбира се, когато става въпрос за място, Банско си остава култова дестинация за отбелязване на 8-ми декември. Другите добри опции са Боровец, Пампорово, Разлог. Някои пък се ориентират към морето и избират Поморие, Слънчев бряг, Велинград, Черноморец. Който и град да си изберете, важно е да знаете къде отивате, така че е добре все пак да проучите предварително какво предлага мястото за отсядане, на което сте се спрели, за да сте сигурни, че има всичко необходимо за едно супер парти.

Екстри

Въпреки че повечето отиват основно за партито, вижте какви услуги предлага мястото. Повечето студенти заминават да се повеселят за 1-2 дни, но някои отиват и за повече. Ако сте отделили повече дни за забавление, освен партито, това е и чудесна възможност да се поглезите с джакузи или Спа процедури. Например Апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс предлага на всички студенти страхотна оферта за 8-ми декември в Банско. В този петзвезден хотел можете да изживеете незабравими емоции на  празника в планинска атмосфера. Празничните пакети на хотела включват безплатно ползване на вътрешни био басейни, ароматна парна баня, басейн със соли от Мъртво море, солна и ледена стая за релакс, безжичен интернет, две напълно оборудвани компютърни зони и намаление от всички Спа услуги в хотела.

Парти

Въпреки че като пийнем, нямаме много претенции за музиката, живата музика е за предпочитане, особено когато е на 8-ми декември. Изберете място, където има парти с професионален Dj. 

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *