Силата на спирулината

Супер храна от езерата

Какво  е спирулина?

   Спирулината е  микроскопично водорасло със синьо-зелена форма със спираловидна форма, което расте в топли сладководни езера, реки, естествени извори и също и в солени  езера. Това  растение е роднина на кафявите водорасли, но за разлика от тях не е океанско.

Събира се и се прави на гъста паста, след това се суши и се мила на прах, за да се направи на капсули или хранителни добавки, каквито можете да намерите в магазин Maxlife. Това растение от  векове се използва по целия свят като питателна храна заради това, че съдържа голямо количество протеини, минерали, витамини, каротеноиди. Тя лесно се храносмила от стомаха, тъй като няма плътна клетъчна стена като другите водорасли, също така няма неприятен вкус. Доказано е, че тази супер храна съдържа толкова много хранителни вещества, че човек може да оцелее ако консумира само спирулина и вода.

Какво съдържа спирулината?

Поради високата си концентрация на хранителни вещества, спирулината несъмнено е източник на здраве енергия, като съдържа 8 незаменими аминокиселини, които са жизнено необходими за нашето здраве. Тази храна съдържа повече протеин от пилешкото, соята и говеждото месо. Тя съдържа ценни съставки като гама-линоленова киселина (GLA), арихидонова киселина, линоленова киселина, желязо, витамин В12, витамин D, К, антиоксиданти, фитонутриенти, нуклеинови киселини, ДНК, РНК. Също така е и богата на бетакаротин, витамин Е, цинк, манган, хром, селен, фосфор, йод, мед, калций, калий, фикоцианин, хлорофил. Фикоцианинът се съдържа само в синьо-зелените водорасли и научни изследвания показват, че помага при рак на черния дроб.

Лечебни свойства

Спирулината намалява холестерола и подпомага процеса на храносмилане. Според мнението на специалистите, спирулината повишава производството  на антитела и цитокини в нашия организъм, които помагат в борбата с инфекциите и заболяванията. Тя защитава организма от всички видове ракови заболявания, както и много вируси. Хлорофилът в нея пречиства кръвта и я обогатява с кислород. Тъй като съдържа голямо количество витамин В12 , тя спомага  за развитието на здрава нервна тъкан в организма и ускорява метаболизма на всички негови клетки. Подсилва имунната система, предпазва мозъка, заздравява костите, зъбите, подобрява зрението и лекува кожни болести. Спирулината регулира кръвната захар, поради високото съдържание на протеин. Също така оказва детоксикиращ ефект върху черния дроб и бъбреците.

Спирулината няма странични ефекти, освен ако не е замърсена, а в много редки случаи е възможно да предизвика безсъние или тревожност. Не се препоръчва на хора, страдащи от множествена склероза или лупус.

Възползвайте се от това невероятно природно лекарство наречено спирулина, за да имате отлично здраве.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *