Не дразни жена, която има нов котлон на газ

Съвсем наскоро се убедих в правотата на ония виц, в който се казваше, че едно време мъжете са чакали повиквателна, а днес чакат да им пристигне пратката от Ейвън.

Не мислех, че някога ще ми се наложи при мъж в къщи сама да се оправям с търсенето на редуцир вентил и маркуч за газ, но ми се наложи.

Купихме си наскоро керамичен плот с комбинирани котлони на ток и газ и трябваше да си купим газова бутилка, заедно с всичките и допълнителни „чуденца”, които до тогава идея нямах, че съществуват.

Бутилката купихме бързо и аз вече се виждах как изпробвам новия си котлон, но уви – оказа се, че за я включим, с бутилката е трябвало да закупим редуцур вентил, маркуч и скоби, а ние не знаехме.

Моят принц обеща, че ще купи всичко каквото е необходимо, но досещате се…

Чаках, чаках известно време да се накани, но мина месец, а още не беше купил ни вентил, ни маркуч за газ, и аз просто изгубих търпение и реших да взема всичко в мои ръце.

Половинката не ми повярва, че мога да се справя, защото цитирам: „Ти пък много знаеш какво трябва да купиш”… Е, не знаех, но знаех един магазин, в който се предлагаха както газови бутилки, така и всичко необходимо за тях.

Затова просто влязох в Магазин Сезони и потърсих информация за редуцир вентилите и маркучите за газ. Оказа се, че има вентили за високо и ниско налягане, както и маркучи с различни размери и трябва да купя вентил и маркуч, които са подходящи за моята бутилка.

Избрах редуцир вентил с ниско налягане с предпазен клапан и с накрайник за маркуч с ф 10, както и подходящия маркуч и ми остана само да включа бутилката към котлона. ( Само да вметна, че има маркучи с различни размери, както и вентили, така че ако и вие купувате, е добре да се посъветвате какви вентили и маркучи ще са подходящи за вашата бутилка ).

От цялата тази история си направих извод: „ Ако искаш нов котлон на газ, не чакай мъжа ти свърши работата, той си чака пратката от Ейвън”

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *