Rover 75 – джентълменско излъчване и проблемно изпълнение

Ако беше излязъл миналата година, а не през 1999 година, може би Rover 75 щеше да има много по-голям шанс да се нареди в горната граница на класа си.

За съжаление обаче английския джентълмен с немски характер се появи по време на развода на BMW и Rover и това се оказа пагубно за него. Трябваха години, през които производителите делиха собствеността си и хиляди вече произведени автомобили чакаха по складовете, без да могат да бъдат продавани, защото никой нямаше лиценз да ги продава.

Но стига история, да си поговорим за Rover 75.

Първото, което впечатлява при този автомобил е дизайнът, който е наистина самото съвършенство. Изчистените, леко заоблени линии, класическото английско влияние  не оставят никой равнодушен към Rover 75.

За съжаление обаче, освен с външен дизайн автомобилът не впечатлява с почти нищо друго. Проблемите на модела са много повече от колкото плюсовете, което е наистина жалко за този студен британски джентълмен.

За какво трябва да внимавате, ако решите да закупите този модел автомобил?

Имайте едно наум и преди покупката обърнете внимание на декоративните лайстни, които много корозират. Прегледайте вратите и пантите на Rover 75, които също ръждясват за много кратко време.

Проблеми имат и фаровете, в които често кондензират влага, така че хвърлете един поглед и там.

И ако тези проблеми ви се струват нищожни и лесно поправими, какво ще кажете за проблемите в ходовата част, в кормилната система и много слабата електрическа система на Rover 75?

Добра дума можем да кажем за интериора, в който има малки несъвършенства, но като цяло е издържан в елегантния английски стил и има всичко необходимо, за да чувствате комфортно по време на път.

Към плюсовете можем да прибавим и сравнително ниските цени, на които може да се открие модела, но на фона на многото проблеми и скъпите резервни части за поддръжка трябва добре да си прецените струва ли си лукса да притежавате Rover 75.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *