Масло от вечерна иглика за здрава кожа

Цветето за красива кожа и здрави нокти

Лековита билка

За тези от вас, които не знаят какво представлява  вечерната иглика, това е многогодишно тревисто растение, за чийто свойства  местните индиански племена са знаели от векове. От тях всъщност европейските заселници във Вирджиния научават за лечебните свойства на игликата, и през 1614 г. и я пренасят в Европа.

Родината на това растение е Северна Америка, но расте и в Европа. За лечебни цели се използват цветовете, кората и листата му.От семената на това красиво цвете, чието наименование е Oenothera biennis, се приготвя масло, което е с уникални лечебни свойства и се счита за природен дар. Маслото от вечерната иглика е с приятен мирис и е жълто на цвят. От нея също така се прави чай и мехлем за рани.

Ползите от вечерната иглика

Маслото от това цвете е богато на ценните омега-6 ненаситени мастни киселини, витамин Е, D, А (който е мастно-разтворим), витамин К. То съдържа също ейкозенова, стеаринова и палмитинова киселина. Прилага се като лечебно средство в медицината за редица кожни проблеми, за лечение на астма, кашлица, стомашно-чревни и хормонални проблеми.

Влияе благоприятно на състоянието на косата, ноктите, кожата, костите. Спомага функцията на кръвоносните съдове, сърдечно-съдовата система и подобрява кръвообращението, регулира нивата на кръвната захар и намалява холестерола. Също така подпомага функцията на нервната система и мозъка, и затова помага при безпокойство, депресия, алкохолизъм и агресивност. Това растение предотвратява Алцхаймер, облекчава мигрената и главоболието и има противовъзпалителен ефект. 

Тъй като действа като силен антиоксидант, забавя процесите на стареене, предпазва организма ни от ефекта на свободните радикали. Маслото от вечерната иглика подобрява еластичността на кожата, помага при предменструални проблеми и предотвратява риска от поява на диабет и рак на гърдата. Освен това, вечерната иглика помага и при отслабване.

Здраве и красота от природата

Няма странични ефекти от приема на вечерна иглика, не се препоръчва само на хора с алергия към това растение. Приемайте лечебно масло от вечерна иглика под формата на хранителни добавки от Biovea.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *