Гравиола за силен имунитет и енергия

Гравиола – по-доброто лекарство

Какво представлява  гравиолата?

Гравиолата е малко вечнозелено дърво познато под името Гуанабана или Анона ябълка, със големи сърцевидни, жълтозелени плодове с бяла вътрешност. То расте в най-топлите тропически райони на Северна, Южна Америка и Амазония, а също се среща в Африка и Азия. Гравиолата е известна като тоник за сърцето и като силен антиканцероген.

Могат да се консумират всички части на растението. От плодовете се консумира вътрешната месеста част, която е с леко горчив вкус. Своиствата на това растение са познати в Гвиана, където листата му се използват за успокоително. В Бразилия  растението се пие на чай, при проблеми с черния дроб, а маслото от него се използва като средство против артрит. А пък в Ямайка и Индия например то се използва при лечение на треска и диария.

Защо е полезна?

Хиляди лабораторни тестове показват, че сокът и плодовете от това растение помагат в борбата срещу раковите заболявания както и срещу вируси, бактерии и паразити. Изследванията показват, че екстрактът от гравиола е 10 000 пъти по-ефективен от някои лекарства против рак. В народната медицина растението се използва заради благотворното си влияние върху нервната система като успокоително. А в Америка индианските лечители са го използвали за лечение на черния дроб, астма, артрит, сърдечни проблеми и при паразити.

Гравиолата има мощен антиоксидантен ефект и съдържа анонови ацетогенини, които имат доказани анти-туморни свойства. Поради богатото си съдържание на витамин С, гравиолата укрепва имунната система и лекува настинките и възпаленията на белия дроб. Също така този плод съдържа разнообразие от хранителни вещества като калий, магнезий, мед, желязо, фолиева киселина. Съдържа голямо количество минерали, които заздравяват костите и предпазват от остеопороза. Има антибактериални свойства и помага при  гъбични и бактериални инфекции. Помага при високо кръвно налягане и също при депресия и стрес. Фибрите, съдържащи се в нея подпомагат храносмилането и предпазват от запек, въглехидратите от своя страна зареждат организма ни с енергия.

Как да я приемаме?

Гравиолата не се препоръчва при бременност, ниско кръвно налягане и при големи дози  може да предизвика гадене. Можем да приемаме гравиола на прах или хранителни добавки, такива каквито Biovea предлага. Възползвайте се от този чудодеен продукт за едно отлично здраве.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *