Гарциния Камбоджа – новото средство за отслабване

Помощ  в борбата с килограмите

Тропическия плод чудо

Гарциния Камбоджа е тропически плод на дърво, което расте в Индонезия. Отглежда се също в Югоизточна Азия, Западна и Централна Африка. На вид този вкусен и много здравословен плод прилича на малки „тиквички“ и има кисел вкус.

Използва се както в традиционната кухня, така и в традиционната медицина. В Индия се използва като подправка за къри. В аюрведическата медицина гарцинията се счита за добро средство срещу стомашни проблеми и за добро храносмилане.

За какво помага?

Този плод е богат на фосфор, калций, желязо, тиамин, ниацин, рибофлавин. Едно от най-важните му качества  е способността да гори мазнини. Това свойство се характеризира с наличието на съединението хидроцитрусова киселина (НСА). Начинът на действие е, че тази киселина може да блокира ензима цитрусовокиселинна лизаза, отговорен за образуването на мастни киселини. Това всъщност е ензимен процес, който превръща въглехидратите от приетата храна в телесни мазнини. Също така този ензим отговаря за регулирането на нивата на хормона лептин, който отговаря за чувството на глад. Гарциния Камбоджа съдържа също хидроксилимонена киселина, която намалява апетита и подпомага процеса на отслабване, на която се дължи и киселия вкус. Според медицински изследвания екстрактът от този плод  подтиска апетита и пречи на поетите калории  да се превърнат в мазнини. Това се дължи на свойствата му да блокира хранителните вещества и да намаля усвояването на храната от организма. Приемът на Гарциния Камбоджа не се препоръчва на хора с ниска кръвна захар, болни от Алцхаймер, бременни жени, при бъбречни, чернодробни проблеми, анемия или дефицит на желязо. Не е желателно  предозирането с екстракт от Гарциния, тъй като това може да доведе до някои странични ефекти като например главоболие, виене на свят, сухота в устата, стомашно разстройство.

Стройни и щастливи

Приемът на Гарциния Камбоджа също така влияе благоприятно на нервната ни система, и поради това повишава нивата на серотонин (хормона на щастието). Препоръчваме ви да пробвате  екстракт от Гарциния Камбоджа като хранителна добавка от Biovea. Тъй като само приема на добавки няма да доведе до резултат, хубаво е да се съчетае със здравословен хранителен режим и спорт. С помощта на този невероятен плод ние можем да постигнем желаната фигура и да имаме отлично настроение.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *