Защо е полезно да ядем боровинки?

Знаете, че има доста плодове, които имат особено значение за нашето здраве.

Полезните храни, които ни дава природата са наистина много, но днес искаме да ви запознаем с ползите от консумацията на боровинки.

Избрахме боровинките, защото те са сред любимите горски лакомства и на малки и на големи.

Кои са 7-те ползи, които карат лекарите и специалистите по хранене да препоръчват консумацията на боровинки и употребата на хранителни добавки Biovea?

За здрави кости

В боровинките се съдържат фосфор, цинк, желязо, калций, манган, витамин К, които допринасят за поддържането на здрава костна структура.

Срещу диабет тип 2

Тези горски плодове са богати на фибри, а учените са установили, че ако консумираме повече храни, богати на фибри, това ни помага да намалим глюкозата в кръвта и да се предпазим от развитието на диабет тип 2.

За здраво сърце

В състава на боровинките влизат още калий, фолиева киселина, витамин В6, които подпомагат сърдечната система. Наличието на фибри в боровинките помага за намаляване на холестерола и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Превенция срещу рака

Според редица изследвания, боровинките са мощни антиоксиданти и лекарите препоръчват консумацията им за профилактика срещу рака. Редовната консумация на пресни плодове или приема на хранителните добавки Biovea осигурява защита на организма срещу свободните радикали. Антиоксидантите, които се съдържат в боровинките спомагат за потискане на растежа на тумори, намаляване на възпаленията в организма, превенция и забавяне на няколко тип рак включително на белия дроб, фаринкса, панкреаса, хранопровода.

Ползи за психичното здраве

Боровинките помагат и за появата на когнитивни нарушения и болестта на Паркинсон. Изследванията показват, че консумацията на боровинки подобрява координацията и краткосрочната памет.

Нормализират теглото

Хранителните влакна, които се съдържат в горските плодчета помагат за редуциране на теглото. Консумацията една шепа боровинки на ден създава усещане за ситост и намалява апетита.

За добър вид на кожата

Поради антиоксидантите си свойства, боровинките се грижат за младостта на кожата, като помагат за намаляване на бръчките.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *