Видове ножици за оформяне на храсти и трева

Ако имате жив плет или ниски храсти в градината си, за да ги поддържате ще са ви необходими подходящи ножици за подрязване и оформяне.

Ножиците за подрязване на трева и клони ще улеснят работата ви и ще ви помогнат да оформите градината си според вашите желания и виждания за красота.

Какво трябва да знаете, когато избирате ножици за храсти и трева?

Задължително условие е, когато избирате подобни градински инструменти те да са с неръждаемо и незалепващо покритие, да имат удобна и ергономична дръжка и разбира се, да са ви удобни за работа.

И двата вида ножици се предлагат в магазините в три варианта – ръчни, акумулаторни и електрически, така че имате избор в зависимост от това какви са изискванията ви спрямо това колко ще използвате ножиците, каква площ трябва да поддържате и каква цена искате да платите за тях.

Ръчни ножици за трева и храсти

Този вид ножици са подходящи, ако трябва да оформяте по – малка площ. Те са удобни, с тях се работи лесно, но физическото натоварване, което трябва да положите е по – голямо. На пазара се предлагат модели, които са удобни за работа, качествени са и ако не ви се налага да оформяте огромна градина ще ви свършат идеална работа.

Електрически ножици за храсти

С този вид ножици се работи изключително лесно, без допълнително натоварване, но недостатъкът им е, че за да работите с тях трябва да ги включите в електрическата мрежа, което ограничава пространството, което можете да оформите. За сметка на това пък при тях няма ограничения във времето, в което ще ги използвате, за да подкастрите храстите, тревата или живия си плет.

Акумулаторни ножици

Удобни и лесни за работа, с акумулаторните ножици за храсти и трева можете без никакво усилие да си свършите работата. Недостатъкът им е, че работят с акумулаторни батерии, което ограничава времето за работа с тях.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *