Важен ли е креатинът за активно спортуващите?

Ще започнем оттам, че креатинът е важен не само за тези, които спортуват активно, но и за тези от нас, които нямат големи натоварвания и движението им стига до там да отидат сутрин до метрото или да се качат в автомобила си, за да стигнат до офиса.

Креатинът всъщност е естествен продукт, който организма ни сам произвежда и всеки възрастен организъм е способен да произведе поне по 120 гр. креатин, който ни осигурява необходимата енергия.

Тогава, защо говорим за допълнителен прием на хранителни добавки Maxlife и защо са важни за активно спортуващите силови спортове?

Както споменахме вече, организмът ни сам произвежда известно количество креатин и той ни е напълно достатъчен, ако не тренираме активно. Когато тренираме обаче активно и натоварванията са големи, тогава този креатин, който организма ни е произвел вече не е достатъчен, за да се погрижи да се възстановим бързо след тренировки и да имаме сили и енергия.

Точно затова, на тези от нас, които тренират във фитнес залата се налага да си доставят допълнителен креатин под формата на добавки и фитнес храни.

Добавките са важни, тъй като освен да доставят на организма нужната му енергия, спомагат за увеличаването на мускулната маса и предпазват от появата на възпалителни процеси след тежки тренировки.

Креатин- добре, но ако сега започвате да тренирате активно кой вид да изберете?

Този въпрос не е никак лесен, тъй като има поне 20 вида креатин и всеки един от тях си има своите почитатели. Все пак, ние ви препоръчваме като за начало да се спрете на креатин монохидрат, който е не само достъпен като цена, но и чистия креатин в него е 88%.

Фитнес храни и добавки можете да закупите от доста магазини, но ние ви препоръчваме да се насочите към магазини като Maxlife.bg , за да сте спокойни, че продуктът, който купувате е с високо качество.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *