Разклонители – как да ги изберете

Колкото и контакти да имате в жилището си, повярвайте, те никога няма да са ви достатъчни.

В даден момент ще закупите още един или няколко уреда, които ще се нуждаят от електрическо захранване и ще се окаже, че нямате свободен контакт, в който да ги включите. И тогава на помощ ви идват разклонителите, които могат да ви помогнат да се справите със ситуацията.

Използването на разклонители е нещо напълно нормално, но ако си мислите, че можете да влезете в магазин като MagazinSezoni.com и да закупите първия разклонител, който видите и да го включите в дома си, много грешите.

Казваме това, тъй като покупката на тези „помощници” трябва да бъде премислена много внимателно, тъй като мощността и предназначението им са различни и ако сгрешите, можете да си причините доста неприятности включвайки уред в неподходящи разклонители.

За да не допускате грешки, ето какво трябва да знаете за тези уреди, като ние ви съветваме, преди да ги закупите да се консултирате и със служителите в магазина, за да сте напълно сигурни, че купувате точния разклонител.

  • Най – важното е да осигурите безопасността както семейството си, така и на електроуредите, които искате да включите в разклонителя, затова попитайте дали е „шуко”. Това означава, че разклонителя има защити, които гарантират, че след като включите в него електрическия уред, той ще е занулен.
  • Преди да закупите разклонител, обърнете внимание на мощността на електроуредите, които искате да включите в него. Ако включите по – мощен уред в разклонител, който е предназначен за по – малки натоварвания, той ще започне да загрява и може да причини пожар или токов удар.
  • Когато купувате разклонител е добре да го изберете с дължина на кабела, която ще ви позволи да го включите директно в контакта. Не е добра идея да включвате няколко разклонителя последователно, защото по този начин ще увеличите съпротивлението на веригата и ако се появи проблем, предпазителя няма да изключи.
Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *