Няколко практични съвета за избор на смесители за кухня

Мислите си, че е много лесно да подмените смесители за кухня, нали? Влизате в първия магазин, избирате, купувате, монтирате и всичко приключва до там. Е, ще ви разочаровам!

Ако беше 1980 година, може би така щеше да се случи, но не е. В миналото е било лесно – на пазара са се предлагали само един или най – много два вида смесители за вода с два крана ( за топла и студена вода ), но днес разнообразието е толкова голямо, че ако не сте наясно какво точно търсите ще ви трябва специалист, който да ви помогне в избора.

Но да не ви отчайвам, ето на какви параметри трябва да обърнете внимание, когато ви се наложи да подмените смесителите за кухня.

  • Материал, от който са изработени смесителите

От материала, от който са произведени зависи качеството, безопасността и цената на смесителите. Обикновено използваните материали са хром, керамика, неръждаема стомана, месинг или бронз. Най – популярен и предпочитан материал е хромът, който се смята за най – хигиеничният и здрав материал за производството на тези санитарни продукти.

  • С два крана или с една ръкохватка

Както споменах малко по – горе, преди години батериите са се предлагали само с два крана, но днес по – популярни са смесителите за кухня с една ръкохватка поради по – лесното регулиране на температурата на водата, и по – лесния монтаж на батерията.

  • Производител

На пазара се предлагат смесители от различни производители, затова е добре да бъдете внимателни. Родният пазар е наводнен от китайска санитария, която се предлага на ниски цени, но не е и с много високо качество. Моят съвет е да се доверите на български производители на смесители за кухня в Magazin Sezoni, които имат традиции в производството на санитарни продукти.

  • Дизайн

Тук изборът е въпрос на вашия личен вкус за стил и красота.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *