Мазда 6 – японско качество на добра цена

Ако търсите стабилен автомобил на добра цена, Мазда 6 може да е вашият автомобил.

Още с излизането си на пазара през 2002 година този автомобил впечатли със стилен, изчистен дизайн и почти безупречната си работа. Проблеми почти не се наблюдават, а малкото такива се отстраняват лесно.

Автомобилът се предлага с дизелов и бензинов двигател, като при първото поколение дизеловите двигатели имат проблеми с впръскването, горивната помпа и турбокомпресора, така че ако сте решили да купувате Мазда с дизелов двигател по – добре се ориентирайте към автомобилите, които са произведени след 2006 година.

Бензиновият двигател е много стабилен, с икономичен разход на гориво и не дава почти никакви дефекти.

Мазда 6 е типичен представител на японското автомобилостроене –  изчистен дизайн, елегантност, съчетана със стабилност и безопасност на пътя.

При първото поколение на тези автомобили ( производство преди 2006 година ) е възможно да има проблем с корозирали части по каросерията, затова е добре преди покупка да обърнете внимание на ръбовете на вратите, задните калници, дъното на колата и ауспуха, за да сте сигурни, че няма корозия. Проблемът с гниенето на каросерията е, че автомобилите, които са произведени преди 2006 година нямат много добра антикорозионна защита. Този проблем е отстранен  при второто поколение Мазда 6 ( произведени след 2006 година)  и корозията е преодоляна напълно.

За сметка на това окачването и ходовата част на Мазда 6 е много добро, както спирачната система, където проблемите или ги няма или са минимални като например лекото стържене на спирачките, което може да се оправи с едно отиване на сервиз.

За този автомобил няма какво повече да кажем освен, че ако сте решили да закупите Мазда 6, по – добрият вариант е да се спрете на автомобил с бензинов двигател  и произведен след 2006 година.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *