Консумацията на кафяв ориз помага за нормализиране на теглото

Кафявият ориз е сред най-полезните за организма ни храни и напълно заслужено е включен в списъка на най-полезните продукти.

Това не е никак изненадващо, като се има предвид, че в него се намира цял склад от полезни витамини и минерали.

Да видим защо точно кафявият ориз (който можете да закупите и от Maxlife) има толкова положително въздействие върху човешкото тяло.

На първо място ще отбележим, че този ориз се обработва минимално, поради което в него остават всички полезни вещества, които са важни за организма ни.

Сред полезните свойства на кафявия ориз е неговата способност да намали и нормализира нивата на холестерола в кръвта, както и да защити тялото ни от опасни заболявания свързани с появата на кръвни съсиреци, повишаване на нивата на холестерол и други.

Изследвания от водещи университети показват, че консумацията на кафяв ориз е препоръчителна дори за хора, страдащи от захарен диабет, тъй като спомага за намаляване нивото на захар в кръвта. С оглед предотвратяване на това тежко заболяване, експертите препоръчват да се консумира кафяв ориз поне два пъти седмично.

Консумацията на ориз допринася и за работата на стомаха и чревния тракт и предпазва от развитието на рак на дебелото черво.

Тъй като съдържа влакна, селен и полифеноли, кафявият ориз има и антираков ефект и предпазва от рак на панкреаса.

Той е диетичен продукт, който подобрява обменните процеси в организма и взима активно участие в забързването на метаболизма и намаляване на теглото.

Поради високото си съдържание на витамин В и комплекси от въглехидрати, кафявият ориз от Maxlife има антидепресантно действие и действа благотворно върху нервната система.

Последните изследвания на полезните свойства на ориза върху организма ни показват, че той е полезен и за репродуктивната система, бъбреците, кръвното налягане и помага в борбата срещу настинките и остеопорозата.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *