Канелата предпазва от инфаркт и диабет

Обичате ли канела? А знаете ли, че тази подправка има не само богат вкус и аромат, но и може да ви помогне да се погрижите за сърдечно – съдовата си система и да се справите с лошия холестерол?

Лековитите свойства на канелата са били познати от древни времена, когато подправката е била със стойността на златото и скъпоценните камъни. От лечебните и сили можели да се възползват само най – богатите римляни и египтяни, които са я използвали за подсилване на имунната система и подобряване на кръвообращението.

Съвременната наука е установила, че лечебните свойства на подправката се дължат на изключително богатия и състав на витамини, микро и макроелементи, флавоноиди и диетични фибри. Известно е, в състава на канелата се намират всички витамини ( с изключение на В12 ), бета – каротин, магнезий, цинк, желязо, манган, мед и други. Всичко това поставя подправката сред най – мощните естествени антиоксиданти.

И все пак, какви са лечебните качества на канелата?

Подправката предпазва сърдечно – съдовата система и нормализира холестерола в кръвта. Приемана редовно ( без значение дали под формата на прах или като таблетки Biovea ), това ще намали вероятността от образуване на тромби или казано по друг начин, канелата предпазва от атеросклероза, инфаркт и инсулт.

Медицинските изследвания показват, че канелата стабилизира нивата на кръвната захар и помага при лечението на диабет. За лечение може да се приема и канела на прах, като специалистите препоръчват да се приема не повече от една лъжичка канела на ден, но ние препоръчваме да се приема органична канела Biovea, тъй като тогава няма опасност от предозиране, ако се следват указанията на лекаря и производителя.

Лечебните свойства на канелата се проявяват и при проблеми със стомашно – чревния тракт: подправката подобрява храносмилането, действа добре при запек, влияе благотворно върху работата на бъбреците.

Смята се, че ако се приемат една лъжичка канела и една лъжичка мед, разтворени в чаша топла вода два пъти дневно, това помага за облекчаване на артритните болки, помага за намаляване на теглото и засилва имунитета и предпазва от вирусни заболявания.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *