Daihatsu Sirion – екзотичното японско чудо

На европейския вторичен пазар Daihatsu Sirion не е особено популярен и ако сте решили да закупите този модел японски автомобили може да ви се наложи да потърсите малко по – настойчиво.

Въпреки, че първият модел на Daihatsu Sirion е представен в Европа още през 1998 година и оттогава до сега има няколко наследника, японското возило не можа да спечели сърцата на европейците въпреки стабилната си и сигурна изработка.

Външната му визия наистина не привлича окото, тъй като е малко странна и екзотична за европейския вкус, но за сметка на това Daihatsu Sirion е сигурен, стабилен на пътя и има възможно най-добрия двигател, който няма да ви подведе.

Салонът на Sirion не впечатлява с нищо особено, но пък сглобката е страхотна и има достатъчно ниши, в които да побирате дребни неща, а и багажникът е достатъчно просторен и може да побере цели 235 литра, което напълно нормално за автомобил от подобен клас.

Както всичко, което е произведено от японци, и при Daihatsu Sirion електрическото оборудване на високо ниво, окачването е доста добро и осигурява стабилност на пътя, а ходовата част е просто безупречна.

Проблемите на „грозното японско патенце” са най – вече в тънките ламарини, което ги прави доста уязвими при механични повреди. Проблем може да има с корозията по вратите, както и при контактните клеми на фаровете и клаксона на Daihatsu Sirion.

Като цяло, Sirion няма да ви създава големи ядове и ако сте внимателни при покупката и го поддържате добре, япончето ще ви служи доста добре.

Цената също ще ви хареса, стига да успеете да откриете Daihatsu Sirion на родния вторичен пазар.

Съветваме ви, ако държите на Sirion да изберете последния модел на Daihatsu Sirion- М3, тъй като при него са отстранени повечето проблеми, които съпътстват първия и втория модел на Daihatsu Sirion.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *