Какво е връзвачка за лозя и как се работи с нея?

Решили сте да отглеждате лозя, засадили сте няколко декара, грижите се за тях и идва време за връзване. Тогава започвате да се чудите има ли начин да си спестите време и да се справите с малко на брой хора.

Е, има такъв начин и той е много лесен и удобен – трябва ви само връзвачка за лозя.

Ако досега не сте чували за този страхотен инструмент ще ви кажем, че с негова помощ можете да вържете лозята си много бързо, без да се натоварвате и без да ви се налага да търсите помощници.

Връзвачката за лозя представлява малък, ръчен инструмент, който работи на принципа на телбода. Просто поставяте в машинката лента за връзване, прикрепяте лозата към предварително изградената телена конструкция и „стискате” с машинката.

Работата с тази машинка ви спестява наемането на 3 до 5 човека, които иначе ще са ви необходими, ако имате повече декари лозе, което се налага да се върже.

Този апарат може да ви е от полза и ако имате други култури, които се нуждаят от връзване като домати, краставици, тиквички.

Освен това можете да я използвате и ако отглеждате цветя или други видове растения, които се нуждаят връзване, за да могат да растат правилно.

На пазара се предлагат различни модели връзвачки за лозя, но основно се предлагат два вида – ръчна и акумулаторна.

Разликата между двата вида техника за градинско обзавеждане от Магазин Сезони
е, че акумулаторната работи с батерии, което увеличава бързината на работа, но за сметка на това се налага батериите да се зареждат.

И двата модела връзвачки се нуждаят от лентички и телбодчета за връзване, които обикновено не са включени в цената, но пък не са и никак скъпи консумативи.

На който и модел връзвачка да се спрете няма да сгрешите, тъй като тя ще ви спести наистина много усилия и труд, които иначе трябва да вложите, ако ви се налага да връзвате лозя, домати, краставици или цветя.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *