Спортни облекла и обувки Nike – високо качество на добра цена

Едва ли има някой, без значение дали е мъж, жена ли дете, който да не е чувал за спортните дрехи и обувки Nike и който да няма поне един чифт обувки Nike в гардероба си.

Тази марка е не само световноизвестна, но и предлага на почитателите си удобни, иновативни и качествени модели спортни стоки.

Ако и вие сте почитатели на марката, тогава значи сте хора, които държат на качеството на спортните дрехи и търсят да закупят най-доброто, което се предлага на пазара… а един от производителите на качествени спортни дрехи и обувки е тъкмо Nike и в следващите редове ще ви разкажем накратко историята на компанията, която сме сигурни, че ще ви е интересна.

Можете ли да си представите, че само допреди 50 годни Nike изобщо не е съществувала? Да се чуди човек с какви спортни дрехи и маратонки са се обличали нашите родители, нали?

През 1964 година същия въпрос са се питали и двама приятели – Фил Найт( бегач на средни разстояния) и неговия треньор, които нямали голям бюджет и не можели да си позволят прекалено скъпите спортни обувки на Адидас, а Фил не искал да тренира с нискокачествени маратонки, какъвто е бил другият избор.

Понеже неволята учи, двамата приятели решили да се справят с проблема си по най- евтиния и удобен начин- просто създали свой собствен модел спортни обувки и поръчали изработката му в Япония, където по това време работната ръка била евтина.

За да продадат маратонките си в САЩ, двамата основали компанията Blue Ribbon Sports, която по-късно преименуват в Nike и започват да продават спортните си стоки от…микробус.

Когато нещо е качествено, удобно и се предлага на добри цени, то няма как да не стане бързо хит и само след няколко години компанията на двамата приятели се е разраснала неимоверно много, а приходите и достигат близо 1,3 млн. долара през 1971 година.

През 1975 година Nike  заемат мястото си сред световните лидери в производството на спортни дрехи и обувки, а марката  Nike е символ на качество, удобство и достъпни цени на спортните продукти.

А къде в България можете да откриете оригинални модели на спортни дрехи, аксесоари и обувки Nike, ли? Разбира се, че на страниците на онлайн магазин Sportoutlet.bg!

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *