Как да изберете котли и радиатори за локално парно?

Отоплението е най – големият разход на всяко едно семейство и поради това непрестанно търсим начини да намалим малко сметките си през отоплителния период.

Един от най – популярните начини за отопление през последните няколко години е изграждането на локално парно, тъй като благодарение на него можем да отопляваме цялото си жилище, без да плащаме луди сметки за електричество.

Основният елемент за изграждане на локално парно са котлите и радиаторите и за да ви улесним ще ви разкажем малко по – подробно за тях.

Видовете котли, които в момента се предлагат и в магазини като Magazin Sezoni са основно няколко:

  • Пелетни;
  • Газови;
  • Котли на твърдо гориво;
  • Електрически;
  • Комбинирани.

Как да изберете котли за локално парно?

Покупката на подобен уред изисква да помислите за няколко неща:

  • С какво гориво смятате да поддържате котлето. Ако града ви е газифициран, най – изгодния ви вариант е да се отоплявате на газ и съответно добро решение би била покупката на газов котел, но ако районът не е газифициран, тогава най – икономически изгодни ще са ви пелетните котли.
  • Необходима мощност на инсталацията. Преди покупката на котлето трябва да изчислите внимателно квадратурата, която искате да отоплявате и на тяхната база да определите мощността на котела. Ако не можете да се справите сами, от магазин Magazin Sezoni могат да ви помогнат в избора на най – добрият отоплителен уред за вашия дом.
  • Какви радиатори да закупите за локалното парно. Радиаторите са ви необходими, за да можете да отоплявате цялата къща или апартамент. Видовете радиатори са: чугунени, панелни, алуминиеви и стоманени. Тук изборът е изцяло ваш и в зависимост от средствата, които можете да отделите за покупката им. Нашият съвет е, ако имате възможност да се спрете на алуминиеви радиатори, които са с по-изчистен дизайн, имат по – малка вместимост и са доста по – леки от чугунените и панелните радиатори.
Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *