Как да се справим с безсънието ефективно и без лекарства

Съвременният ритъм на живот често се отразява на здравето ни. Постоянно сме в движение, решаваме хиляди проблеми, храним се на крак и всичко това се отразява не само на съня, но и на нервната система и паметта ни.

Ако си мислите, че просто трябва да забавите темпото и всичко ще си дойде на мястото, може би ще останете разочаровани, тъй като да си върнете спокойствието и най – вече здравия сън не е лесна работа.

Безсънието не е рядко срещано явление, напротив. От проблеми със съня и нервната система страдат все повече хора в активна възраст и причините за тези нарушения могат да бъдат различни – от стрес, преумора, психологически проблеми до соматичен дистрес.

Каквито и да са причините, ако страдате от безсъние, не бива да се отнасяте безотговорно към този проблем, тъй като с недоспиването шега не бива.

Как да се преборите с проблемите със съня, нервната система и паметта ефективно и без лекарствени средства?

  • Етерични масла

Етеричните масла имат успокояващ ефект, затова преди да си легнете, нанесете няколко капки етерично масло от лавандула или жасмин върху китките и слепоочията си. Можете също така да масажирате стъпалата на краката си с борово масло, а за ароматизатор в стаята да използвате отново лавандула. Етерични масла се продават във всяка аптека, така че няма да е проблем да си закупите.

  • Хранителни добавки Biovea

Добавките срещу безсъние и проблеми с нервната система на Biovea съдържат единствено натурални продукти и ще ви помогнат да заспите бързо и непробудно.

  • Диета за здрав сън

Преди лягане изпийте чаша топло мляко, топла вода с мед или липов чай и ще заспите бързо и лесно. Ако не обичате да пиете напитки преди лягане, можете да си приготвите смес от мед, лимонов сок и счукани орехи и да приемате по една супена лъжица преди сън

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *