Как да изберем тигани?

Едни от най – използваните домакински уреди безспорно са тиганите. Използваме ги, за да приготвим различни пържени вкуснотии и няма дом, в който да няма поне няколко тигана.

Няма да обясняваме какво представляват тези уреди, защото няма смисъл, а искаме да поговорим за това как да изберете подходящите тигани за вашето домакинство.

Може би си мислите, че това е просто уред, с който приготвяте храна и няма голямо значение колко голям ще е, с какво покритие е или за какво е предназначен, но истината е, че от правилния избор на тиган зависи и качеството на храната, която ще приготвите.

На какво трябва да обърнете внимание при покупката на тигани ?

Преди да купите първия домакински уред, който привлече вниманието ви в магазина, помислете на какъв котлон ще го използвате. За да приготвите добре храната, размерът на тигана трябва да отговаря на размера на котлона. В противен случай рискувате или да загорите продуктите или ако тиганът е с по – малък размер от котлона ще изхабите много повече електрическа енергия.

Материал

В момента на пазара се предлага голямо разнообразие на тигани, произведени от различни материали като керамика, чугун, тефлон и други и всеки материал има своите предимства и недостатъци. Нашият съвет е, ако търсите качествен тиган с добро покритие, да се спрете на уреди изработени от керамика или тефлон с незалепващо покритие.

Дълбочина

Тук изборът зависи за какво смятате да използвате тиганът. Ако ви трябва например тиган за палачинки, тогава ви трябва плитък тиган, но ако ви трябва домакински уред, в който ще пържите месо, зеленчуци или картофи, тогава е добре да потърсите по – дълбок тиган.

Дъно

За да ви върши тиганът по – дълго време работа, задължително обърнете внимание на дъното. Колкото по – дебело е дъното, толкова по – качествен е тигана, тъй като дебелото дъно разпределя по – равномерно топлината и храната се приготвя по – бързо.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *