Градинарски инструменти – как да разкрасим двора си?

http://comtiti.com/gradinarski-instrumenti-za-dvora/

С идването на летния сезон всички ние започваме да прекарваме повече време навън и съответно обръщаме повече внимание на градината си. Ако сте фенове на градинарството, то  тази статия ще ви бъде интересна.

Красива градина може да се постигне лесно, ако разполагаме с подходящите градински инструменти. Ще ви запознаем с различните градинарски инструменти, с които можете да съживите градината си по лесен начин.

Ще ви запознаем с различните градинарски инструменти, с които можете да съживите градината си по лесен начин.

Знаем добре, че красивата градина е  добре поддържаната. А за да имаме целогодишно добре поддържана градина ни е необходим комплект от надеждни инструменти.

Топ инструменти за всеки градинар

1.Градинска лопатка

Градинска лопатка

Един незаменим градинарски инструмент, с който не можем да минем в поддръжката за градината. Има различни видове лопатки, но всъщност са ни нужни главно два вида-извита и плоска лопатка.

2.Инструмент за премахване на плевели

Инструмент за премахване на плевели

Инструментът за премахване на плевели е отличен избор за тези от вас , които не искат да използват вредни химикали за изтребване на плевелите. Когато се използва правилно инструменът за плевели отстранява плевела из корен и така да се преотврати неговата повторна поява.

Инструментите за премахване на плевели биват различни видове, затова какъв вид ще предпочетете зависи от вашия метод на работа и изисквания на градината.

Инструментите за премахване на плевели биват различни видове, затова какъв вид ще предпочетете зависи от вашия метод на работа и изисквания на градината.

По-мощната версия на този инструмент е уредът за унищожаване на плевели, който е подходящ за плевене на по-мащабни площи с упорити плевели.

По-мощната версия на този инструмент е уредът за унищожаване на плевели, който е подходящ за плевене на по-мащабни площи с упорити плевели.

3.Нож за почва

Нож за почва

Един универсален градински инструмент, който не всеки обикновен градинар притежава. Ножът за почва е подходящ за копаене или рязане. Тъй като е заострен от двете страни, трябва да сме внимателни при работата си с него и да го държим далеч от деца.

4.Градински ножици

Градински ножици

Градинските ножици са един много важен, но пък често подценяван  градински инструмент за правилната поддръжа на растенията.

Те са един  универсален инструмент с широко приложение за различни малки или големи градински задачи: отваряне на пакети със семена, подрязване на малки растения и дори изкореняване на плевели.

Те са един универсален инструмент с широко приложение за различни малки или големи градински задачи: отваряне на пакети със семена, подрязване на малки растения и дори изкореняване на плевели.

5.Гребла за листа

Гребла за листа

Задължителен инструмент за есенния период. Важно е да изберем гребло с остриета, които се разклоняват подобно на ветрило.

6.Гребла за почва

Гребла за почва

Греблата за листа няма да ни свършат същата работа за финално заравняване или разрохване на почвата затова на помощ идва по-здравото гребло за почва – полезен инструмент за различни задачи.

7.Градинско трионче за подрязване

Градинско трионче за подрязване

Всеки добър градинар трябва да разполага с градинско трионче , което е по-економичен вариант от малък електрически трион например.

8.Маркуч за поливане или напоителна система

Маркуч за поливане или напоителна система

Инвестицията в здрав и качествен маркуч за поливане винаги се отплаща. Добрият маркуч е едновременно здрав и с леко тегло, което го прави удобен за местене и има също здрави неръждаеми месингови скоби

9.Мотика

Мотика

Неизменен помощник при сеене или разсаждане на растения.

10.Ръкавици

Ръкавици

Ако сте от хората, които прекарват часове в градината и обичат да се „поизцапат”, то не пропускайте чифт удобни градински ръкавици, за да избегнете неприятни мазоли. Хубаво е да изберем такава от дишаща материя.

11.Ръчна количка

Ръчна количка

Без значение дали плевим градината, пренасяме тор, отпадъци или разсаждаме цветя, ръчната количка е верен помощник при различните градински дейности. Важно е да изберем такава с издръжливи колелца, които са предназначени за движение по различни повърхности.

12.Косачка

Косачка

Тук вече е ясно, че няма друг градински уред, който да замени косачката.

  1. Многофункционален градински стол/пейка

Многофункционален градински стол/пейка

Няма съмнение, че за  да имаме красива градина трябва да ѝ отделим достатъчно време. Градинарството включва прекарване на по-дълго време в приведена/приклекнала позиция, което създава дискомфорт.

Затова и инвестицията в сгъваемо градинско столче/пейка определено ще улесни вашата работа и ще предпази нашите колена и стави, за да бъде градинарството удоволствие.

Разбира се, това са само част от градинските инструменти, които можем да открием на пазара, но пък са достатъчно количество, за да имаме една добре поддържана градина.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Nikola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *