Ford Ka – мини автомобил на мини цени

Дизайнът на Ford Ka за едни е страхотен, а за други – смешен. От излизането си на пазара до днес, няма да откриете едно мнение за външният вид на миниатюрката.

Този автомобил е странен, малък и естествено негови горещи фенове са дамите, които си падат по сладурския вид на малкото бонбонче.

Ако оставим на страна странния дизайн обаче, Ford Ka не може да се похвали с нещо кой знае какво. Изпълнението на модела не е от най – добрите, вложените материали също не са особено качествени, а от оборуване в купето очевидно доста е пестено.

И все пак, ако сте решили да закупите Ford Ka, ето за какво трябва да внимавате.

Малкото бонбонче може да ви се струва супер симпатично, но може да ви докара доста големи проблеми, а най – големият от тях е корозията. Има данни, че корозията превзема доста бързо дори чисто нови автомобили, и няма спасение от това.

Друг проблем при този модел е избледняването на боята. Дори и да опитате да пребоядисате, пак няма да можете да спрете за дълго процеса.

В интериора на Ford Ka също има доста проблеми, като се започне от тесните, неудобни и скърцащи седлаки, до миниатюрния багажник, в който няма да можете да поберете и една нормална чанта за път.

Спирачната система на Ford Ka също не е за похвала, затова обърнете особено внимание на спирачките и барабаните, които ръждясват.

При задвижването също трябва да очаквате проблем. Наблюдават се чести течове на масло, дефекти на разпределителния вал и тракащи клапани.

Двигателя може да не ви създава големи проблеми, но има голям разход на гориво, което не е много голяма оферта.

Симпатягата наистина не може да се похвали с изпълнение и качества, но ако все пак сте решили да закупите Ford Ka можете да го откриете на доста ниски цени на вторичния пазар.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *