Как да боядисате жилището си сами?

Колкото и добре да си живеете, в един момент ще ви се наложи да пребоядисате жилището си, за да го освежите малко.

Този момент е наложителен, но не много приятен, тъй като е свързан с разхвърляне на цялата къща, купуване на боя, цапане и после почистване.

Когато дойде този момент, вариантите ви са точно три: да повикате майстор, да се пробвате да боядисате с четки и валяк или да използвате пистолет за боядисване.

Първият вариант е добър, стига да имате нерви да чакате майстора да дойде и да имате излишни пари за услугата. Ако това не е проблем, професионалния бояджия ще си свърши работата съвестно и добре и от вас ще се иска само да почистите.

Вторият вариант не ви го препоръчвам много, особено ако не сте боядисвали до сега. Повярвайте, от опит знам, че е доста трудно да боядисате с четка и валяк така, че стените да станат напълно еднакви и боята да се нанесе равномерно. Почти винаги ( ако не сте професионалист) ще има места, които не са покрити добре, места, където ще останат следи от четката и още куп други малки дефекти, които със сигурност ще се появят, след като боята изсъхне.

Да използвате пистолет за боядисване е най – удобния и бърз вариант да се справите добре и то напълно сами. Да боядисвате с подобен пистолет е лесно и нанасянето на боята става бързо, напълно равномерно и с него можете да достигнете и до най – трудните за боядисване места. За да постигнете добри резултати, при работа с пистолет за боядисване са важни точно три неща:

Колко гладки, сухи и обезпрашени са стените ви;
Да си подготвите добре гъстотата на боята, която ще нанасяте;
Начинът, по който движите пистолета и разстоянието между него и боядисваната повърхност.

Спазвате ли тези три неща, ще боядисате дома си като един истински професионалист.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *