Fiat Punto – перфектен за градско шофиране

Ако ви трябва компактен автомобил, който да шофирате основно в градски условия, можете да помислите за Fiat Punto.

За разлика от Фиат Уно, който създаваше доста проблеми на собствениците си, при Fiat Punto ( особено при втората и третата генерация на модела ) всички по – сериозни проблеми са отстранени и ако решите да закупите Punto няма да съжалявате.

Автомобилът е пъргав, компактен и е много удобен за шофиране в градска среда. Купето е доста просторно за такава малка кола и има достатъчно място за пътниците на задната седалка. Обзавеждането не е супер луксозно, но материалите са качествени и интериорът е доста приятен.

Багажникът на Fiat Punto напълно разбираемо не е много голям, но е достатъчен за този клас автомобили.

Ако не очаквате супер лукс, а ви трябва автомобил, с който да ходите до работа и обратно, Fiat Punto ще покрие всичките ви очаквания.

Нисък разход на гориво, пъргав, маневрен и без големи проблеми, този модел италиански автомобили са идеални за първа кола на детето или жената.

Разбира се, автомобил без никакви проблеми няма, така че ето за какво трябва да внимавате при покупка на Пунто.

Едни от основните проблеми на този модел са дефектирали ламбда сонди, некоректно работещи датчици, проблеми с волана.

Ако усетите, че на завои задницата ви поднася, това най-вероятно се случва, защото задното окачване на Fiat Punto е разбито. Възможно е и след определени километри да започнете да чувате тропане, което означава, че най – вероятно имате проблем с някой тампон, който иска смяна.

Добрата новина е, че авточастите на този модел не са много скъпи, а и проблемите, които създава автомобила не са големи.

Ако направим една равносметка, можем да кажем, че ако се грижите добре за автомобила и го използвате в градски условия, той няма да ви създава големи грижи и покупката ще ви е доста изгодна.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *