Да боравиш със зеге не е трудна работа

Най – много мразя да ми кажат: ”Ти не можеш, това е мъжка работа!” Ама няма да ви казвам, колкото много ги мразя тези думи и как се ядосвам.

За какво се ядосах този път ли?

Ами преди няколко месеца си купих керамичен плот и трябваше някой да изреже плота, за да мога да го поставя. Разбира се, мъжете край мен ми обещаха, че още на другия ден ще вземат едно зеге и ще изрежат плота, но нали знаете, обещанията са си културни откази.

Чаках си аз чинно седмица – две, но на въпросите ми ще намерят ли зеге и ще свършат ли работата или аз да се заемам сама ми отговаряха, че това е мъжка работа.

И както си беше мъжка работа, така реших да не чакам никой, а сама да си се спасявам.

Вече знаех, че ми трябва инструмент, наречен „зеге”, затова потърсих информация, избрах си машинка и си я поръчах.

Зегето пристигна на другия ден, но вече бях подготвена, че ми трябват ножчета, бях си купила и просто си свърших работата без много да се мотая.

Отклонявам се за момент, за да обясня на момичетата, които не искат да чакат мъжете да им свършат работата какво представлява този инструмент.

Официалното му име е „прободен трион”, и най-вероятно под това име ще го срещнете по магазините. С този трион можете лесно да режете дърво, ламарина или пвц дограма и много лесно можете да го използвате сами.

Зегето е много леко, работи на ток и това, което трябва да направите, когато искате да отрежете нещо е да сложите подходящия нож за рязане и да натиснете копчето.

Нито е сложно, нито е страшно, просто трябва да внимавате, когато режете да не изкривите линията на рязане и да пазите пръстите.

Преди малко половинката седна да гледа футбол и му казах:”Скъпи, искаш ли да ти изпържа картофки за бирата, това е женска работа”…

Сега си лежа, хапвам си шоколад и чакам да се сети, че още няма картофи… няма и да има скоро.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *