Citroen C5 – практичен и доста пъргав семеен автомобил

Френският производител пуска на пазара Citroen C5 през 2001 година и оттогава до сега това е един от предпочитаните модели, които се търсят и у нас и в цяла Европа.

За среден клас автомобил Citroen C5 се отличава с качество на изработката, с просторното си купе, изчистения дизайн, елегантната си и здрава каросерия.

Забележки по дизайна на каросерията няма никакви, както и не се наблюдават големи повреди, което нарежда Citroen C5 сред автомобилите, които си струват цената.

Двигателите, с които се предлага този модел са бензинов и дизелов, като и двата модела работят безупречно и без никакви забележки. Трансмисията и окачването също са за похвала, както и това, че возенето в автомобила е много комфортно и с ниски нива на шум.

Разбира се, Citroen C5 не е застрахован от повреди, но те не са нещо, което да не може да се отстрани лесно.

Най – често срещаните проблеми, които специалистите отчитат са проблеми с отоплителната система на автомобила и най – вече със слабите и често запушващите се клапи.

Автоматичните повдигачи на стъклата също правят проблеми, но и това е проблем, който може да се разреши с подмяна на машинката на стъклоповдигачите.

По – сериозни проблеми има по ходовата част на Citroen C5, както и при осветителната система и по – специално по – слабите фарове. Моделите с дизелови двигатели имат проблем с ангренажните вериги.

Все пак, можем да кажем, че ако сте решили да станете собственици на Citroen C5 ще имате един стабилен, семеен автомобил, който няма да ви създава големи ядове.

Френският производител се е погрижил да създаде един автомобил, който да се държи стабилно на пътя, да изглежда добре и да може да осигури комфортно пътуване на пътниците в него.

За среден клас автомобили Citroen C5 е много добро решение, ако държите на комфорта и сигурността на пътя.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *