Билковите мехлеми помагат за много проблеми

Във всяка домашна аптечка задължително трябва да присъстват и билкови мехлеми. Казваме това ненапразно, повярвайте.

Причината да имате под ръка мехлеми, без значение дали са домашно приготвени или закупени от специализираните магазини за хранителни добавки са доста, но една от най – важните е, че мехлемите са не само идеално лечебно средство за различни проблеми с кожата, вените, ставите, но и помагат за по – бързо зарастване на рани, отстраняват белези и какво ли още не.

Хубавото на мехлемите, че се приготвят единствено от билки и основа и са екологично чисти и напълно безопасни продукти.

В следващите редове ще ви представим две от най-популярните рецепти за билкови мехлеми, ако все пак имате желание да приготвите домашен мехлем.

Домашен мехлем с невен

Този мехлем ще ви помогне, ако имате проблеми с кожата, рани от порязване, натъртвания, изгаряния и други. Ако имате малки деца ви съветваме или да си го приготвите или да си поръчате мехлем с невен от магазините за хранителни добавки, но задължително да го прибавете в аптечката си.

За да го приготвите ще са ви необходими: една шепа цветове от невен и 4 – 5 супени лъжици чиста свинска мас. Смесвате продуктите и ги оставяте на слаб огън за около 30 минути на котлона. Сваляте сместа от огъня и я оставяте да престои около 12 часа. Прецеждате и поставяте в буркани и вече имате домашно приготвен билков мехлем от невен.

Мехлем с лайка за кожни възпаления, екземи, хемороиди

Продуктите, които ще са ви необходими да приготвите мехлема са 3 – 4 шепи лайка ( цветове) и 200 гр. чиста свинска мас. Разтопявате маста и прибавяте към нея цветовете лайка. Поставяте на котлона сместа за около 20 – 30 минути, след което отстранявате от огъня. Оставяте да престои сместа 12 часа, след което прецеждате и поставяте в буркани.

Рецептите за билкови мехлеми са много и всеки един мехлем може да ви помогне за различни проблеми, но ако искате да сте спокойни, че са приготвени правилно е по – добре да закупите такива от специализирани магазини за хранителни добавки.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *