7 натурални продукта за здравето на храносмилателната система

Добрата работа на храносмилателната система зависи от това до колко и какви грижите полагате за нея.

Предлагаме ви няколко продукта и хранителни добавки, които ще ви помогнат постепенно да я детоксикирате, за да се чувствате още по-добре.
Лимони и лимонов сок

Лимоновият сок е много богат на витамин С, който освен всичките си полезни свойства е и признат на детоксикиращ витамин.  Затова го включвайте в менюто си колкото се може по-често. Добавяйте го към салатите, пийте топла вода с лимон, добавяйте го към основните ястия.

Цвекло

Цвеклото се смята за  е един от най – ефективните продукти за детоксикация на храносмилателната система.  Този зеленчук съдържа витамини А, В1, В2, В6, които са необходими за добрата работа на кръвоносната и нервната система. Пийте сок от цвекло, хапвайте го на салата, на супа или основно ядене.

Зехтин

Зехтинът е много полезен за здравето. Влияе благотворно върху работата на сърдечно – съдовата и кръвоносната системи, подобрява работата на черния дроб, червата и стомаха. В зехтина се съдържат витамини А, Е, К, D, които укрепват  мускулите на стените на червата, костите и забавят процесите на стареене, борейки се със свободните радикали.

Зеле

Зелето съдържа йод, сяра и хлор, които пречистват лигавицата на стомаха и червата. Освен това в този зеленчук се съдържат вещества, които подобряват храносмилането и спомагат за нормализирането на метаболизма.

Чесън

Освен, че предпазва организма от настинки и други вирусни  инфекциозни заболявания, повишава апетита, подобрява храносмилането, разширява кръвоносните съдове и подобрява работата на сърцето.

Зелен чай

Зеленият чай е едно от най – добрите природни средства за пречистване на храносмилателната система, за намаляване на теглото и за повишаване на тонуса.

Освен тези продукти можете да приемате и хранителни добавки Maxlife, които съдържат всички необходими вещества за подобряване работата на храносмилателната система.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *