3 въпроса, на които трябва да си отговорите, преди да закупите катинари

Всеки има или е ползвал катинари.

Мислите си, че тези простички заключващи устройства са лесни за покупка – трябва само да отскочите до кварталния магазин и ще си закупите без проблем.
Да, със сигурност ще откриете магазин, в който продават катинари, но изборът може да не е толкова лесен, колкото сте си мислили по пътя към магазина.

Всъщност, тези устройства за заключване се предлагат в толкова голямо разнообразие, че за да изберете най – подходящия катинар, ще трябва да си отговорите на няколко въпроса:

За какво ще използвате катинара?

Този въпрос е много важен, тъй като има голяма разлика дали ще го използвате, за да заключвате мазе, шкаф, таванско помещение или някое друго вътрешно помещение или ще ви трябва заключващо устройство, което ще използвате навън. Във втория случай ще ви трябват катинари, които са изработени от материали, които издържат на различни атмосферни условия.

Какво ще заключвате?

Има разлика между катинарите, които са предназначени за заключване на велосипеди или куфари, и устройства, които заключват врати, табла и други помещения. Ако ви трябва катинар за заключване на велосипед е добре той да бъде с проволка, а ако ще заключвате куфар – най-удачен е изборът на устройство с код или шифър.

С какво заключване ще ви е необходим катинара?

В зависимост колко ценно е това, което ще заключвате можете да изберете катинари с различна степен на сигурност. Вариантите на секретност са доста, но най – популярните видове са със затворена скоба или със скрита стоманена рамка. Заключващите устройства с по-голяма секретност са със стоманени корпуси и секретни ключалки.

Това са само основните въпроси, на които трябва да си отговорите, когато избирате катинар, а те както виждате не са никак малко.

Затова е добре, ако ви трябват заключващи механични устройства да се допитате до продавач – консултанти, които могат да ви помогнат при избора на катинари.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *