Защо се използват филтрите?

Знаете ли, че автомобилите и мотофрезите имат въздушен филтър, който трябва да се сменя редовно?

Аз не знаех, че трябва да се сменя,  а уж не съм блондинка под прикритие. Едва когато се появи проблем разбрах колко важни са филтрите не само за автомобилите, но и за градинската техника, с която обработваме градините си.

За да не попадате и вие в моето положение ще ви разкажа накратко за видовете филтри, та ако случайно има и други като мен поне да научат разликата между различните филтри.

От посещението си в сервиза разбрах, че съм постъпила доста глупаво, като не съм проверила изобщо филтъра и не съм го сменила, когато е било наложително.

Разбрах, че филтърната система на всяка една машина с двигател, без значение дали ще е тежкотоварен камион, лек автомобил или мотофреза е много важна за работата и, тъй като благодарение на нея нечистотиите, праховите частици от въздуха и други замърсители не могат да попаднат в двигателя и да го замърсят.

Научих също така,  че основните видове филтри са въздушен и маслен.

Въздушен филтър

Този филтър се оказа много важен, тъй като двигателите при работата си поемат голямо количество въздух, а колкото и да не ми се вярваше се оказа, че въздухът около нас е силно замърсен. Въздушните филтри се монтират в системата, която доставя въздух за двигателя и го предпазват от замърсяване. За да могат да предпазват двигателя ефективно, филтрите е добре да се сменят заедно със смяната на маслото.

Маслен филтър

Тези филтри вършат същата работа като въздушните ( отстраняват различни замърсители, които попадат в двигателя при експлоатацията му ). Разликата е, че се намират в двигателя. Също като въздушните и маслените филтри задължително трябва да се сменят с всяка смяна на маслото.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *