Защо да изберете инверторен електрожен ?

Баща ми обичаше да си човърка в работилничката, да майстори и заварява разни неща.

Помня, че имаше един електрожен, който беше толкова тежък, че му беше направил специална количка, за да може да го пренася по-лесно.

Затова, когато се наложи да помислим за покупка на електрожен за домашно ползване, никак не бях въодушевена от идеята да имаме нещо толкова тежко и неудобно за пренасяне.

Оказа се обаче, че днес на пазара се предлагат леки и удобни за работа инверторни електрожени, с които се работи толкова лесно, че ако поискам мога и самата аз да опитам да заварявам (не че бих искала де).

Не съм голям специалист по инверторни електрожени (каквито можете да закупите и от Magazin Sezoni), но ето какво научих за тях.

Инверторните електрожени са устройства за електродъгово заваряване и с тях можете да заварявате всякакви видове метални тръби, пръти, винкели, ламарина и какво ли още не.

За разлика от стандартните електродъгови устройства, инверторните електрожени са много по-леки и някой модели дори са снабдени с колан, с който можете да метнете устройството на рамо и да заварявате дори на труднодостъпни места.

Този вид електрожени работят на инверторен принцип (което обяснява по-малкото им тегло). Работят с прав, а не с променлив ток (както работят стандартните електрожени). При заваряване с прав ток всички заваръчни шевове стават по-здрави и качествени, което е от съществено предимство. Освен това, този вид електрожени не позволяват на електродите да се залепват по заваряваните детайли, което улеснява работата по последващите шлифовъчни дейности. Почти всички инверторни електрожени са полуавтомати, което улеснява запалването на дъгата.

Изборът на модели и марки на електрожени днес е доста голям, така че можете да закупите вашето устройство във всеки магазин, в който предлагат такъв тип техника. Цените на инверторните електрожени са съвсем приемливи, а предвид всичките им предимства мога само да ви посъветвам, дори и да имате стандартен електрожен да обмислите покупката на инверторен.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *