Важни аксесоари за печки

Решили сте да се отоплявате на печки на дърва или пелети и поемате към магазина, за да изберете модел.

Изборът ви на фона на високите сметки на ток е много добър, но преди да закупите печката или камината е добре да сте наясно и с аксесоарите, които вървят към нея, защото те са много важни за ефективността и.

Кои са най-важните аксесоари за печки, които задължително трябва да закупите?

Ако отоплявате само едно помещение с печка на дърва, тогава аксесоарите към нея не са толкова много. Ще ви трябват основно тръби и криви, а ако печката работи на дърва и въглища може би едно допълнително казанче и скара.

Нашият съвет обаче е да изберете печка на дърва или пелети с водна риза, за да можете да отоплявате цялото жилище.

Ако това е и вашето решение, аксесоарите за печки, от които ще се нуждаете са: помпа, разширителен съд, радиатори и разбира се тръби.

Първоначалната инвестиция за покупка и монтаж на печки с водни ризи е по-голяма, но за сметка на това тази инвестиция се изплаща само след един отоплителен сезон и цялото ви жилище ще се отоплява добре без никакъв проблем.

Освен за аксесоарите за печки, преди покупката и монтажа трябва да помислите още за:

  • Комина. Огледайте добре комина, ако сте в кооперация и се уверете, че е поне 4 метра висок и диаметърът му е поне 20 см.
  • С колко голяма камера да е печката. Големината на камерата се избира на база квадратурата, която искате да отоплявате. Ако не можете сами да прецените, е добре да се обърнете към служителите на Magazin Sezoni, които ще ви помогнат при избора.
  • На дърва или на пелети ще се отоплявате. Нашият съвет е да изберете пелетно гориво, тъй като изгаря почти на 100%, екологично чисто е и не заема много място.
Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *