Спестете си време – използвайте градински пистолети за поливане

Помня едно време баба как поливаше градинката с маркуча, притиснала края му с палец, за да може да „направи” по – голяма струя… Пускаше помпата баба, стискаше маркуча и поливаше ли, поливаше.

Предполагам, все още този начин на поливане се прилага, но това вече е въпрос на собствено решение, тъй като има много по – лесен и удобен начин да се полее градината.

Ако и вие все още се мъчите да поливате по метода на баба ми, но ви се иска да намерите по – лесен и бърз начин, тогава можете да помислите за закупуване на градински пистолети за поливане.

Какво представляват тези градински уреди и как се работи с тях?

За да поливате градината с помощта на пистолет, ще ви е нужна помпа и по – дълъг маркуч. Пистолетът просто се закрепва за края на маркуча и воала – вече можете да поливате.

Пистолетите, които можете да откриете в търговската мрежа са в два варианта – изработени от пластмаса или метални. Снабдени са с регулатор за струята, така че можете лесно да настроите силата на водата в зависимост от това какво ще поливате. Пистолетът има и спусък ( като същински пистолет) , който ви позволява да спрете или пуснете водата, пак според желанията си.

Работата с тези уреди е изключително лесна и позволява бързо и лесно да полеете градината си.

Освен за поливане, тези уреди можете да ги използвате и когато миете колата или косачката си, за да насочите по – добре струята и силата на водата.

Единственият недостатък на работата с градински пистолети е, че ако имате много голяма градина ще ви е трудно да я полеете ръчно. За сметка на това пък, ако градината ви е малка, пистолетите ще ви свършат идеалната работа.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *