Синьо-зелените водорасли АФА – шампиони по съдържание на желязо

През последните двадесет и повече години се заговори за ползата от био хранителните добавки и по – специално за лечебните свойства на АФА Аглае водораслите.

Обикновено свързваме водораслите с летните си почивки, когато плажа осъмне с купища водорасли, които морето е изхвърлило на брега и от които се носи мирис на море. Повечето хора считат, че водораслите са просто някаква морска „трева”, която не може да е полезна и само пречи на плажуването.

Голяма грешка! Ще оставим на страна, че в много страни като Япония например водораслите са деликатес и ще поговорим за едни специални синьо – зелени водорасли АФА Аглае, които можете да си закупите и под формата на био хранителни добавки Maxlife.

И така, имало едно време, има го и днес едно езеро в американския щат Орегон – Кламат. В това езеро, което се намира сред вулканични планини и което се „захранва” от геотермални потоци, расте диворастящото водорасло АФА Аглае, което притежава изключително полезни свойства за нашия организъм.

В края на 70 – те години братята Виктор и Дарил Колеман провели изследвания в района на езерото Кламат и установили, че растящите там водорасли, съдържат изключително много полезни хранителни вещества. През 90 – те години британския хомеопат Дейвид Хауъл, провел лечение на двамата свои пациенти, като включил в менюто им АФА Аглае и установил, че здравето им се е подобрило значително.

Състав и полезни свойства на водораслите

В синьо – зелените АФА водорасли се съдържат повечето от минералите, които се намират в хранителната среда на планетата или иначе казано, уникалността на тези растения се състои в техния богат на полезни за организма ни органични минерали и пигменти.

Тези био хранителни добавки са богати на естествени антиоксиданти, ензими и много биологично активни вещества, поради което имат противоракови и противорадиационни свойства.

Освен това са богати на бета – каротин, който стимулира производството на витамин А в организма, съдържат и мастни киселини, минерали, полизахариди, хлорофил, шампиони са по съдържание на смилаемо органично желязо.

Хранителните вещества, които се съдържат във водораслите АФА се абсорбират на 100% от организма и не натоварват храносмилателната система.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *