Ще монтирате водна помпа ? Ето какви аксесоари ще са ви нужни

Мислех си, купувам си една водна помпа или хидрофор, натискам копчето и хоп, имам си вода за миене и поливане.

Да, но не се оказа толкова лесно както си мислех – „имаш помпа – имаш вода”.

Всъщност, оказа се, че съм била доста неподготвена и помпата е само една част от цяла система, която трябва бъде подготвена, за да имам наистина достатъчно вода за дома и градината.

Ако и вие сте решили да закупите водна помпа или хидрофор, ето за какви аксесоари за помпи трябва да помислите, преди да се втурнете да „натискате копчето”.

Аз не съм специалист по напояването, още малко по водните помпи, затова ще ви споделя само най – важните акесоари, а вас съветвам да се обърнете към специалисти, които са наистина наясно точно какво ще ви е нужно, за да работи водната ви помпа без проблеми.

От личен опит мога да ви кажа, че едни от най – важните аксесоари за помпи са: поплавъците, засмукващия маркуч, възвратния клапан, филтърът, защитата срещу работа на сухо и различни видове фитинги и скоби.

Защо са ви необходими всички тези аксесоари за помпи?

Поплавъците ще ви осигурят защита на помпата, ако водата падне под необходимото ниво за нормална работа.

Защитата срещу работа на сухо автоматично ще изключи помпата, ако водата за изпомпване не е достатъчна и така ще предпази помпата от повреда.

Засмукващият маркуч …е, той ви е необходим, за да може водата да достигне до преназначението си. Има различни видове и размери на засмукващи маркучи, затова трябва да се посъветвате със специалистите какъв да закупите за вашата помпа и градина.

Фитингите и скобите предполагам знаете за какво ще ви послужат – с тях ще прикрепите по – здраво маркучите.

Пречиствателен филтър. Той ще ви е необходим, ако искате да пречистите водата от нечистотии и вредни примеси и органични съединения. Пречиствателният филтър се монтира между помпата или хидрофора и засмукващия маркуч и вие ще имате винаги чиста вода.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *