Chevrolet Captiva – страхотен дизайн и не малко проблеми

Ако избирате автомобил по външен вид, сигурни сме, че Chevrolet Captiva ще ви допадне. Стилен, с изчистени линии, внушителен и впечатляващ на пътя – това може да се каже за Chevrolet Captiva.

За съжаление обаче, ако говорим за качество, има още много какво да се желание, тъй като този модел е аналог на Opel Antara и при него се наблюдават същите проблеми като при немския му събрат.

Все пак, можем и малко да похвалим Chevrolet Captiva за доброто изпълнение на каросерията, ходовата част и вътрешния интериор. В ставнение с Opel Antara каросерията на Captiva е много по – просторна, проблемите по ходовата част са отстранени и то не за сметка на возията, а интериора, макар и не толкова луксозен е изработен от качествени материали.

След излизането на автомобила през 2006 на пазара бяха направени и сериозни промени относно безопасността на пътя и бяха отстранени проблеми в спирачната система на Chevrolet Captiva, които се наблюдаваха при първия модел.

Ако сте решили все пак да се сдобиете с този модел автомобил, може да намерите авточасти за него в Ar-Auto и е добре, да се ориентирате към модели излезли от производство след 2011 година, тъй като при тях повечето от основните проблеми са отстранени.

Ако нямате такава възможност, при покупка на по – старо производство обърнете внимание на всички възли и агрегати на Chevrolet Captiva, тъй като това е един от сериозните проблеми при моделите, излезли от производство през 2006 година.

Автомобилът се предлага с бензинов и дизелов двигател, но ние ви препоръчваме да се насочите към дизеловия, тъй като бензиновия е доста слаб и с голям разход на гориво.

Въпреки, че корейския производител направи промени в спирачната система и окачването на Chevrolet Captiva, те са все още доста проблемни, затова обърнете внимание и на тях при покупка.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *