С какво е полезен чая от лайка?

Един от най-обичаните чайове от малки и големи е този от лайка и има защо. Чаят е много вкусен, ухае изключително приятно и помага за лечението на много заболявания.

Но за да не бъдем голословни, ще ви запознаем малко по-подробно с ползите от чая от лайка

Безсъние и стрес

Доста хора прибягват до чай от лайка от Maxlife, когато имат нужда да успокоят нервите си след тежък работен делник. Една чаша топъл чай от това растение наистина може да премахне натрупаното напрежение, тъй като лайката съдържа флавоноиди, които имат седативно действие и помагат на организма да се отпусне от стреса. Изследванията показват, че консумацията на този чай помага за намаляването на тревожността, пристъпите на паника, помага при безсъние, раздразнение и дори при кошмари.

Имунна система

В чая от лайка се съдържат растителни феноли, които помагат за укрепването на имунната система и предпазват организма от вируси и бактерии.

При менструални болки

Химици от САЩ са открили повишени нива на аминокиселината глицин при жени, които се консумирали в продължение на две седмици чай от лайка. Известно е, че глицинът намалява спазмите в матката и отпуска нервната система.

Кожни заболявания

Локалното или пероралното приложение на напитката може да бъде от полза при лечение на екземи, контактен дерматит, подсичане и други кожни заболявания.

За здравето на децата

Топлият чай от лайка е традиционно и напълно безопасно средство за бебета, страдащи от колики, диария или треска. (Все пак, колкото и да е полезен, малките деца под 5 години не бива да консумират повече от ½ чаша на ден).

Храносмилане

Чаят от лайка е много подходящ за лечение на синдрома на раздразнените черва и хроничните болки в стомаха. Редовната употреба на чай от лайка помага са прочистването на червата от натрупаните токсини и действа благотворно при диария, гастрит и язва на стомаха.

Споделете ако Ви допада:
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone

About the Author

Христо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *